Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street kruipt naar groen

Wall Street kruipt naar groen
22 okt 2024 om 20:50

 De Amerikaanse beurzen kropen dinsdagavond omhoog na een lagere start, op resultaten van diverse grote fabrikanten, die veelal koersdalingen opleveren, hoewel General Motors uitblonk

De S&P 500-index noteerde vrijwel vlak op 5.854,91 punten en de Dow Jones index steeg 0,1 procernt tot 42.988,05 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 18.581,63 punten. 

Analisten wezen op uitspraken van Fed-bestuurders, die veelal pleitten voor een gematigd tempo van renteverlagingen. “Een voorzichtige en weloverwogen aanpak lijkt gepast”, zei bijvoorbeeld Jef Schmid van de Kansas Fed.

De macro-agenda was leeg in de VS, maar het cijferseizoen ging in volle vaart verder. Onder meer 3M, General Motors, Kimberly-Clark en Lockheed Martin openden vanmiddag de boeken. Texas Instruments doet dat nabeurs.

Het sentiment is ondertussen terughoudend, omdat ook de Federal Reserve  terughoudender lijkt met het verder verlagen van de rente. Daardoor is de nervositeit op de obligatiemarkten toegenomen, wat zich vertaalt in hogere rentes. 

“De verkoop van Amerikaanse staatsobligaties wakkert de dollarrally aan. Onze perceptie is dat de omvang van de obligatie- en valutabewegingen nu wordt versterkt door enige schuldafbouw in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen”, aldus Francesco Pesole van ING.

De euro/dollar handelde op 1,0807. De Europese munt herstelde nauwelijks na de daling tot rond de 1,0800 op maandag. De olieprijzen stegen.

Voor de dollar zou de uitverkiezing van Trump volgende maand gunstig zijn, volgens economen van Goldman Sachs. Vooral als de Republikeinen het Witte Huis én het Congres winnen, zou dat de greenback een impuls geven.

Bedrijfsnieuws

General Motors heeft zijn outlook voor 2024 verhoogd, nadat het in het derde kwartaal de winstverwachtingen van Wall Street overtrof. Het aandeel steeg 10 procent.

Philip Morris won 9 procent. De sigarettenfabrikant wist de verwachtingen van analisten te overtreffen en verhoogde de winstverwachting voor heel 2024. De  

Verfspecialist Sherwin-Williams boekte in het derde kwartaal iets betere resultaten, maar presteerde toch slechter dan verwacht. Het aandeel verloor 4,5 procent.

Wapenfabrikant Lockheed Martin verhoogde de winstverwachting, omdat het derde kwartaal meviel, maar verloor 6 procent.

Ook 3M  verhoogde de outlook, na een solide kwartaal. Het aandeel won 1,1 procent. Kimberly-Clark boekte juist minder omzet dan verwacht en scherpte zijn verwachting voor het jaar aan. Het aandeel daalde ruim 4 procent.

Staalproducent Nucor rapporteerde over het derde kwartaal een lagere winst en omzet en meldde ook een lagere verkoopprijs per ton. Het aandeel daalde 6 procent.

De omzet van Verizon bleef in het derde kwartaal achter bij de verwachtingen van analisten vanwege een daling in de verkoop van draadloze apparatuur. De outlook van het telecombedrijf werd wel gehandhaafd. Het aandeel verloor ruim 4 procent. 


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.