Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel ASML

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel ASML
23 okt 2024 om 10:21

 Barclays heeft het koersdoel voor ASML verlaagd van 1.100 naar 900 euro, maar met handhaving van het Overwogen advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Simon Coles.

“We verlagen onze taxaties significant […] de nieuwe outlook was een stuk slechter dan we hadden gevreesd”, aldus Coles.

Voor 2025 rekent ASML niet langer op een omzet van 30 tot 40 miljard, maar op 30 tot 35 miljard euro. “Wij zitten aan de onderkant voor 2025 en verwachten een groei van 11 procent in 2026”, zei Coles, die op een omzet van 31 miljard euro voor volgend jaar rekent en op 34 miljard euro voor 2026. Voor beide jaren verlaagde Barclays de winstverwachting met 20 procent. “Dat zijn stevige verlagingen.”
De analist waarschuwde echter wel dat de zichtbaarheid beperkt is en dit zal nog wel tot medio volgend jaar het geval zijn. 
Het is volgens Coles nu uitkijken naar de beleggersdag op 14 november. Dat biedt ASML de kans om de markt gerust te stellen over de lange termijn. “Extra kleur over 2026 is wat we nu echt nodig hebben.”

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.