Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: omzetgroei voor Unilever

Beursblik: omzetgroei voor Unilever
23 okt 2024 om 15:06

 Unilever heeft naar verwachting in het derde kwartaal weer omzetgroei geboekt, vooral dankzij hogere volumes en ondanks een negatief wisselkoerseffect. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten op de website van het Brits-Nederlandse bedrijf.

De kwartaalomzet komt naar verwachting uit op 15,49 miljard euro, 1,5 procent meer dan een jaar eerder. Valutakoersen hadden een negatief effect van 1,7 procent op de groei, verwachten analisten, en overnames en desinvesteringen een negatief effect van 0,9 procent.

Vorig jaar in het derde kwartaal daalde de omzet nog fors, met 3,8 procent tot 15,2 miljard euro. Dit kwam door een negatief valuta-effect van 8,0 procent en een krimp van 0,6 procent door activiteiten die werden afgestoten.

De onderliggende omzetgroei, het cijfer waar de markt vooral naar kijkt, wordt voor het derde kwartaal van dit jaar geschat op 4,2 procent, waarvan 3,2 procent door volumegroei en 1 procent door hogere prijzen. Een jaar eerder groeide Unilever onderliggend met 5,2 procent, dankzij een prijsstijging van 5,8 procent en ondanks een volumedaling van 0,6 procent.

De doelstelling van Unilever voor de omzetgroei dit jaar is 3 tot 5 procent, vooral door volumegroei. De onderliggende marge zou tenminste op 18 procent moeten uitkomen.

In de eerste helft van het jaar verraste Unilever met een sterke marge van 19,6 procent. In de tweede jaarhelft zal die marge minder snel stijgen, kondigde het bedrijf al aan.

Voor 2024 wordt de onderliggende operationele winst door de analisten geschat op 11,12 miljard euro, met een stijging van de marge met 1,6 procent tot 18,3 procent. 

Unilever zette in augustus twee huidverzorgingsmerken te koop en onderzoekt de strategische opties voor de ijstak, waaronder een zelfstandige beursnotering. Woensdag schreef Bloomberg dat Unilever de ijsdivisie naar Amsterdam verhuist, naar een nieuw kantoor in de Reguliersdwarsstraat.

Unilever presenteert de resultaten donderdag voorbeurs.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Kering

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.