Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursupdate: Heineken beloond voor cijfers in lichtrode AEX

Beursupdate: Heineken beloond voor cijfers in lichtrode AEX
23 okt 2024 om 10:59

 De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend licht lager. Rond de klok van elf uur daalde de AEX met 0,3 procent tot 894,48 punten.

Beleggingsadviseur Kevin Verstraete van Lynx zag wat druk op aandelen na een stijging van de rentes op de obligatiemarkten. “Beleggers blijven bezorgd over de vooruitzichten voor renteverlagingen, ondanks de verlaging van 50 basispunten door de Federal Reserve in september”, aldus Verstraete. “Sterke economische data en terugkerende inflatievrees hebben geleid tot een stijging van de lange rente.”

Strateeg Frank Vranken van Edmond de Rothschild sluit een verdere stijging van de rentes op de obligatiemarkten niet uit. “Met de huidige beleidsrente van 5 procent in de VS, blijft het monetair beleid daar restrictief en zal de inflatie verder drukken”, aldus Vranken. “Tenzij Donald Trump in het Witte Huis komt en de importtarieven verhoogt. Dat is een recept voor een hogere inflatie.”

De FedWatch Tool van CME laat zien dat de markt de kans op 89 procent inschat dat de Fed in november nog eens een verlaging doorvoert van 25 basispunten. “De markten geven echter slechts een kans van ongeveer 1 op 3 dat de Fed zal volgen met nog een verlaging in december”, aldus de expert van Lynx.

Vandaag komen bedrijven zoals AT&T, Coca-Cola en Boeing met hun kwartaalcijfers, die mogelijk richtinggevend kunnen zijn voor de markten. Tesla en IBM rapporteren na het sluiten van de beurzen. “Er mag wat volatiliteit in de nabeurshandel en in de futuresmarkten worden verwacht”, aldus Verstraete.

Het muntpaar euro/dollar 1,0789. De olieprijzen liepen tot een half procent terug.

Stijgers en dalers

Heineken won onder de hoofdfondsen 2,1 procent na cijfers, die volgens Jefferies min of meer conform verwachting waren. “Afrika was iets sterker dan verwacht, maar Azië juist wat zwakker”, zagen de analisten.

Ahold Delhaize steeg tot 0,5 procent. AkzoNobel gaf 4,2 procent prijs, nadat de kwartaalcijfers nipt tekortschoten op de verwachtingen van analisten. JPMorgan sluit niet uit dat de consensus licht neerwaarts moet worden bijgesteld.

Just Eat won in de AMX 3,4 procent, terwijl AMG 2,6 procent verloor. Allfunds verloor 2,3 procent na cijfers. Allfunds verwelkomde in het derde kwartaal meer klanten, maar zag wel de omzetontwikkeling bij abonnementen vertragen, zo merkten analisten van UBS op.

Ebusco steeg onder de kleinere aandelen met 1,0 procent. Avantium maakte een koersval van 12,9 procent.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Allfunds
    * *
  • AMG Critical Materials NV
    * *
  • Avantium
    * *
  • Boeing
    * *
  • Coca-Cola
    * *
  • Heineken
    * *
  • IBM (International Business Machines)
    * *
  • NED25
    * *
  • NLMID
    * *
  • Tesla Inc.
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.