Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Cijfers AkzoNobel nipt onder verwachting

Cijfers AkzoNobel nipt onder verwachting
23 okt 2024 om 07:18

 AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet en aangepaste EBITDA gerealiseerd die nipt onder de verwachting van analisten uitkwamen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het bedrijf.

De omzet liep met 3 procent op jaarbasis terug tot 2,67 miljard euro. Op autonome basis was er sprake van een stijging met een procent. De aangepaste EBITDA liep terug van 414 naar 394 miljoen euro. Dit bleek goed voor een marge van 14,8 procent tegen 15,1 procent een jaar eerder.

De consensus hield vooraf rekening met een omzet van 2,76 miljard euro en een aangepaste EBITDA van 404 miljoen euro.

Onder de streep restte een winst van 163 miljoen euro. Dit was een jaar eerder 189 miljoen euro.

“We hebben opnieuw laten zien dat we in staat zijn om te groeien in vlakke markten, met een vierde achtereenvolgend kwartaal van volumegroei”, aldus CEO Greg Poux-Guillaume. “Hoewel de bedrijfskosten jaar op jaar hoger waren, vertonen ze een opeenvolgende daling, terwijl de groei van de brutomarge doorzet. We hebben verdere kosten- en portfolio-initiatieven gelanceerd om ervoor te zorgen dat onze ambities op middellange termijn worden gerealiseerd.”

De topman verwacht dat de aangepaste EBITDA dit jaar zal uitkomen op ongeveer 1,5 miljard euro. Eerder zei het bedrijf al te mikken op een EBITDA die aan de onderkant van de bandbreedte 1,50 tot 1,65 miljard euro zou uitkomen. De analistenconsensus mikt ook al op 1,5 miljard euro.

De schuldratio moet worden treuggebracht tot 2,7 tegen het einde van dit jaar en naar 2 op middellange termijn. Dit was aan het einde van het derde kwartaal 3,0.

De operationele kasstroom bedroeg 294 miljoen euro tegen 297 miljoen euro een jaar eerder.  


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.