Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Deutsche Bank herhaalt outlook 2024

Deutsche Bank herhaalt outlook 2024
23 okt 2024 om 07:47

(ABM FN) Deutsche Bank heeft in het derde kwartaal meevallende resultaten geboekt een herhaalde de outlook voor heel 2024. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers van de Duitse bank.

Onderaan de streep was er een nettowinst voor belasting van 2,3 miljard euro. Na belastingen bedroeg de winst 1,7 miljard euro, een stijging van 39 procent op jaarbasis. Dat was beter dan de analistenconsensus van 1,56 miljard euro.

De winstgroei in derde kwartaal werd gedreven door ongeveer 440 miljoen euro van de gedeeltelijke vrijgave van de Postbank-gerelateerde voorzieningen. En dit in combinatie met een sterk operationeel momentum.

De operationele resultaten, exclusief vrijgave van de Postbank-gerelateerde procesvoorzieningen, stegen op jaarbasis naar een recordniveau in het derde kwartaal.

De netto-inkomsten zijn met 5 procent op jaarbasis gestegen  tot 7,5 miljard euro. En Deutsche Bank stopte bijna een half miljard euro in de pot voor kredietverliezen.

Voor 2024 mikt Deutsche Bank op circa 30 miljard euro aan inkomsten.

Deutsche Bank kondigde woensdag aan weer eigen aandelen te willen inkopen en hiervoor wordt nu toestemming gevraagd. Dit programma werd eerder onderbroken vanwege de rechtszaak rond Postbank.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.