Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Geen grote verrassingen in cijfers Heineken

Geen grote verrassingen in cijfers Heineken
23 okt 2024 om 08:13

 Heineken heeft in het derde kwartaal van 2024 de biervolumes autonoom licht zien stijgen, terwijl de omzet een stuk harder groeide. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van de Amsterdamse brouwer die redelijk conform de analistenverwachting waren.

“We leverden een solide kwartaal met een gebalanceerde groei”, zei CEO Dolf van den Brink woensdag in een toelichting. Wel merkte de topman op dat sommige markten kampen met een uitdagende consumententrend.

Zoals eerder aangekondigd voert Heineken de investeringen in marketing in de tweede jaarhelft flink op. “En ons kostenbesparingsprogramma ter waarde van 0,5 miljard euro voor 2024 ligt op schema”, aldus Van den Brink.

De biervolumes zijn afgelopen kwartaal uitgekomen op 61,9 miljoen hectoliter, ofwel een autonome volumegroei van 0,7 procent. Dat is iets beter dan de 61,8 miljoen hectoliter met een autonome volumegroei van 0,5 procent op jaarbasis, waarop de analisten hadden gerekend.

In de eerste jaarhelft was nog sprake van een stijging van 2,1 procent.

In de Amerika’s krompen de volumes met 1,3 procent en in Azië met 1,2 procent. De analisten hadden op krimp in de Amerika’s gerekend, maar voorzagen een groei van 1,0 procent voor Azië.

In Europa zou de groei afgelopen kwartaal volgens de analisten zijn uitgekomen op 1,1 procent, maar dat werd daadwerkelijk 1,4 procent. In de regio Afrika en Midden-Oosten groeide Heineken met 6,4 procent.

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 7,6 miljard euro, waar de analisten hadden gerekend op 7,8 miljard euro. De autonome groei (beia) bedroeg 3,3 procent. Hier rekende de consensus op 3,2 procent. In het eerste halfjaar kwam de omzetgroei uit op 6,0 procent.

Outlook

De Amsterdamse brouwer verwacht dat de operationele winst dit jaar autonoom tussen 4 en 8 procent zal stijgen. Analisten rekenen op 6,1 procent voor 2024.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NX Filtration

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.