Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Hydratec meldt omzetdaling

Hydratec meldt omzetdaling
23 okt 2024 om 18:02

 Hydratec Industries heeft in de eerste drie kwartalen van 2024 de omzet zien dalen, terwijl de operationele winstgevendheid duidelijk hoger uitviel. Dat maakte het bedrijf uit Amersfoort woensdagavond bekend.

Het bedrijf, waarop een overnamebod ligt, gaf geen concrete resultaten in de kwartaalupdate en gaf ook geen verwachtingen af voor de de jaarresultaten.

“Rentefluctuaties en de geopolitieke onzekerheid hebben een terughoudendheid in de consumptie en in de investeringsbereidheid van de hele industrie veroorzaakt”, stelde CEO Bart Aangenendt als verklaring voor de lagere omzet. “De verwachting is dat de markt over niet al te lange tijd weer gaat aantrekken maar het is nog onzeker wanneer.”

Voor de divisie Industrial Systems geldt dat de omzet “gering” lager was in de eerste drie kwartalen, terwijl het resultaat “duidelijk” is gestegen door hogere brutomarges en ondanks hogere vaste kosten.

De omzet van deze divisie is projectmatig en fluctueert daarom, benadrukt Hydratec. Zo was vorig jaar juist het vierde kwartaal erg sterk, door de vele uitgeleverde projecten.

Bij Hightech Components was de omzet ook licht lager in de eerste drie kwartalen, dan een jaar eerder, maar hier was ook de marge “duidelijk” lager. Wel daalden de kosten zodat het operationele resultaat, genormaliseerd, vergelijkbaar was met een jaar eerder.  

De aanmeldingstermijn van het bod van Ten Cate Investeringsmaatschappij op Hydratec is verlengd tot 1 november, omdat er onvoldoende aanmeldingen zijn. Enkele aandeelhouders vinden het bod van Ten Cate, dat al een ruime meerderheid in handen heeft, veel te laag. 


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aperam

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.