Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Roche verhoogt dividend na omzetstijging

Roche verhoogt dividend na omzetstijging
23 okt 2024 om 08:44

 Roche is van plan het dividend te verhogen, nadat de omzet in de eerste negen maanden van dit jaar steeg. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Zwitserse farmaceut.

De omzet steeg van 44,1 miljard frank een jaar eerder tot bijna 45 miljard frank in de afgelopen negen maanden, vooral dankzij de groei in de farma- en diagnose-activiteiten. De hemofilie-injectie Hemlibra en Ocrevus, een behandeling tegen multiple sclerosis, ondersteunden de omzetgroei.

Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 6 procent. Bij de farmadivisie was er sprake van een stijging met 7 procent en bij de diagnose-activiteiten met 5 procent.

De outlook voor heel het jaar werd woensdag gehandhaafd. Roche mikt op een hoge enkelcijferige stijging van de kernwinst per aandeel tegen constante wisselkoersen, maar exclusief de impact van een belastingconflict uit 2023. De omzet zal dit jaar met circa 5 procent aantrekken, verwacht Roche.

“Roche verwacht het dividend in Zwitserse franken verder te verhogen”, meldde de farmaceut woensdag, zonder dit te kwantificeren. 


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.