Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Update: Beursblik: ogen gericht op orderinstroom Besi

Update: Beursblik: ogen gericht op orderinstroom Besi
23 okt 2024 om 11:20

 BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal vermoedelijk aan de eigen outlook voldaan. Dit verwachten analisten die ABM Financial News raadpleegde in aanloop naar de cijfers op donderdag.

De door de Duivense onderneming afgegeven outlook betekent een vlakke omzet met een maximale afwijking van 5 procent ten opzichte van de 151,2 miljoen euro in het tweede kwartaal, ofwel een bandbreedte van grofweg 144 tot 159 miljoen euro. De brutomarge zal tussen de 64 en 66 procent liggen.

Na de tegenvallende orderinstroom bij ASML vorige week, zullen beleggers ook letten op de orders die Besi in het derde kwartaal kon noteren. In het tweede kwartaal bedroeg de orderinstroom van het bedrijf 185,2 miljoen euro en voor het derde kwartaal reken analisten volgens Visible Alpha op 176 miljoen euro.
“De verlaging van de investeringen door Intel voor 2025 van 10 miljard dollar is slecht voor iedereen, dus ook voor Besi, maar Besi gaat wel 24 hybrid bonding tools leveren in vierde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2025 aan een grote klant, en dat zou Intel moeten zijn, dus dat biedt enig soelaas”, zei analist Michael Roeg van Degroof Petercam in gesprek met ABM Financial News.
Roeg verwacht dat het herstel in ‘mainstream Assembly & Packaging’ nog niet is begonnen. “Dit is al meerdere keren uitgesteld in de marktverwachtingen van TechInsights, en op basis van de volumes in eindmarkten voorzie ik nog niet dat die is begonnen.”
Lange termijn
Besi zei begin juni tijdens een beleggersdag in Oostenrijk op termijn nog altijd op een omzet van “1 miljard euro +++” te rekenen. Die 1 miljard euro geldt voor de traditionele activiteiten en de plusjes refereren aan de nieuwe producten, zoals hybrid bonding en thermal compression bonding. Elke plus staat voor 100 miljoen euro omzet.
Tijdens de bijeenkomst in Oostenrijk verhoogde Besi de outlook voor de brutomarge van 60 tot 64 naar 62 tot 66 procent. En de doelstelling voor de operationele marge werd toen eveneens verhoogd, van 30 tot 45 procent naar 35 tot 50 procent.
Update: om aan te geven dat orderinstroom ASML tegenviel.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.