Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: dollar steeds sterker

Valuta: dollar steeds sterker
23 okt 2024 om 12:36

 De dollar blijft stijgen tegenover de euro en dat zal volgens analisten nog wel even doorgaan tijdens de spannende Amerikaanse verkiezingsstrijd.

De euro/dollar zakte woensdag onder 1,08 en noteerde op 1,0783. Na een hoogtepunt op 1,12 op 24 september is de euro/dollar al een maand aan het dalen, en de euro staat immiddels weer op het laagste punt in drie maanden tijd. 

Volgens analist Francesco Pesole van ING kan deze daling doorgaan in aanloop naar de presidentsverkiezingen, waarbij Donald Trump en Kamala Harris nek aan nek gaan. 

Behalve door de verkiezingen zijn ook de verminderde verwachtingen voor renteverlagingen door de Federal Reserve een factor die de koers van de dollar opstuwen tegenover de euro. De inflatie blijft steken op een relatief hoog niveau in de Verenigde Staten en de economie draait zo goed dat een recessie niet in zicht is, aldus Rabobank. De rente snel verder verlagen lijkt dan geen goed plan.

Rabobank gelooft ook dat de euro verder kan dalen tegenover de dollar, waardoor zelfs pariteit weer in zicht komt, volgens analist Jane Foley. Dit zit niet in de verwachting bij Rabobank, maar is wel een risico.

Na de presidentsverkiezingen zal de bank zijn outlook bijstellen voor het muntpaar. Als de Republikeinse kandidaat Donald Trump wint, zou dat positiever zijn voor de dollar, dan als Democraat Kamala Harris de volgende bewoner van het Witte Huis wordt.

Daarbij is er een kans dat de Europese Centrale Bank de rente aggressiever gaat verlagen, waardoor de euro nog meer onder druk zou komen. Er zijn zorgen over de haperende economie in de eurozone, vooral in Duitsland, aldus Foley.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.