Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vlakke opening AEX voorzien

Vlakke opening AEX voorzien
23 okt 2024 om 07:58

 De Amsterdamse beurs gaat woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag was er ook weinig beweging en eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,1 procent lager op 897,30 punten.

Ook andere beurzen in Europa lijken een vlakke opening tegemoet te gaan, waarbij beleggers deze week nog veel bedrijfscijfers te verwerken krijgen.

“De resultaten lijken vooralsnog prima te zijn”, aldus Jason Pride van vermogensbeheerder Glenmede. “Een meerderheid van de bedrijven overtreft de winstverwachtingen en dat lijkt niet anders dan anders.”

Analisten wezen ook op opmerkingen van diverse Fed-leden, die aansturen op een matiging van het tempo bij het verlagen van de rentes. “Een voorzichtige en weloverwogen benadering lijkt passend”, stelde voorzitter Jeff Schmid van de Fed in Kansas.

“Hogere rentes zorgen doorgaans voor wat tegenwind voor de aandelenmarkten, in ieder geval op korte termijn”, aldus analist Jan von Gerich van Nordea.

Analisten van UBS Global Wealth Management vinden de huidige stemming onder beleggers wat neerslachtig nu een aantal renteverlagingen door de Europese Centrale Bank al is ingeprijsd. Dit betekent volgens hen tegelijk dat meevallende macrocijfers uit Europa positiever kunnen worden opgepakt.  

UBS verwacht dat de economische groei in de eurozone kan herstellen in 2025. Dit kan de euro boven de 1,10 dollar brengen of zelfs boven 1,16 later volgend jaar. De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0802.

Op dinsdag werd er ook verdeeld gereageerd op bedrijfscijfers die op Wall Street verschenen. Resultaten van General Motors en Philip Morris konden op een koerswinst van 10 procent rekenen, terwijl 3M, staalproducent Nucor en verfspecialist Sherwin-Williams niet konden overtuigen. Verder trok Starbucks vannacht de outlook in.

De olieprijzen liepen licht terug, na een stijging op dinsdag. De stijging van gisteren werd door sommige analisten toegeschreven aan een groeiend optimisme over vraag vanuit China en de hernieuwde vrees dat het conflict in het Midden-Oosten de aanvoerstroom van ruwe olie kan onderbreken.

Bedrijfsnieuws

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet en aangepaste EBITDA gerealiseerd die nipt onder de verwachting van analisten uitkwamen. Het bedrijf verwacht dat de aangepaste EBITDA dit jaar zal uitkomen op ongeveer 1,5 miljard euro. De analistenconsensus hield daar al rekening mee.

Onward Medical heeft dinsdagavond een kapitaalverhoging gelanceerd voor 40 miljoen euro.

Heineken en Allfunds openen vanochtend ook nog de boeken.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500-index sloot dinsdag een fractie lager op 5.851,20 punten en de Dow Jones index bleef vrijwel gelijk op 42.924,89 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 18.573,13 punten.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.