Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street koerst af op lager slot

Wall Street koerst af op lager slot
23 okt 2024 om 19:42

 De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag lager met nog een paar uur handel te gaan, terwijl de tienjaarsrente verder stijgt met een focus op de presidentsverkiezingen op 5 november.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,2 procent tot 5.783,42 punten, de Dow Jones index verloor 1,1 procent op 42.434,42 punten en de Nasdaq noteerde 1,9 procent lager op 18.224,38 punten.

Daarmee steeg de tienjaarsrente woensdag voor de derde sessie op rij, waarbij de aandacht van beleggers zich volledig richt op de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen op 5 november.

Beleggers dekken zich volgens marktvolgers in op een mogelijke “rode golf” in de verkiezingen van november die de macht volledig in handen legt van de Republikeinse partij, ook als het gaat om beleid inzake belastingen en uitgaven.

Deze zogenaamde Trump-trade is volgens analist Anshul Gupta van Barclays steeds populairder geworden omdat markten steeds meer rekening houden met een Trump-overwinning, “zelfs terwijl de peilingen nog steeds een nek-aan-nekrace suggereren”, zei hij.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 3 basispunten hoger op 4,242 procent, terwijl de tweejaarsrente 4 basispunten steeg tot 4,082 procent.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 6,7 procent. De marktindex daalde van 230,2 naar 214,8.

De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in september gedaald met 1,0 procent tot 3,84 miljoen woningen, terwijl de mediane verkoopprijs met 3,1 procent steeg tot 416.700 dollar.

Later vandaag verschijnt het Beige Book van de Federal Reserve.

Olie werd woensdag 1,4 procent goedkoper op 70,72 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,0772. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0774 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0797 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal publicaties op de agenda. Voorbeurs verschijnen de Chicago Fed-index en de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de samengestelde inkoopmanagersindex en de nieuwe woningverkopen.

Bedrijfsnieuws

AT&T heeft in het derde kwartaal verlies geboekt, door een grote afboeking op het onderdeel zakelijke vaste lijnen, waar de vraag sneller dan verwacht afnam. Het aandeel steeg evenwel 3,9 procent.

Boeing heeft in het derde kwartaal het grootste kwartaalverlies sinds 2020 geleden, toen de coronapandemie het vliegverkeer lamlegde. De resultaten zijn geen verrassing, nadat Boeing eerder deze maand al met voorlopige cijfers kwam en aankondigde maar liefst 17.000 banen te gaan schrappen. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Coca-Cola heeft opnieuw de outlook voor het hele boekjaar iets verhoogd. Voor 2024 voorspelt Coca-Cola nu een autonome omzetgroei van circa 10 procent, waar het bij de vorige kwartaalupdate nog uitging van 9 tot 10 procent. Dat was toen ook al een verhoging van de eerdere doelstelling van 8 tot 9 procent groei. Het aandeel daalde met 1,5 procent.

Enphase Energy daalde 15,0 procent, nadat de winst en omzet in het derde kwartaal terugliep, vooral vanwege een vertraging in de vraag vanuit Europa.

De Quarter Pounder-hamburgers van McDonald’s worden in de VS in verband gebracht met de dodelijke E. coli-bacterie. Er zouden tientallen zieken zijn en ook een dode na het eten van de hamburger. Het aandeel verloor 5,2 procent.

Starbucks’ nieuwe CEO is van plan om het roer om te gooien, na een scherpe terugval van de resultaten in de belangrijkste markten voor het concern. De outlook voor 2025 werd door de koffieketen ingetrokken. Het aandeel daalde 0,2 procent.

Tesla en IBM rapporteren na het sluiten van de beurzen. “Er mag wat volatiliteit in de nabeurshandel worden verwacht”, aldus beleggingsadviseur Kevin Verstraete van Lynx. 


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.