Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Besi haalt outlook maar orderinstroom valt tegen

Besi haalt outlook maar orderinstroom valt tegen
24 okt 2024 om 07:12

 BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal aan de eigen outlook voldaan, maar zag de orderinstroom verder terugzakken dan voorzien. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de toeleverancier van de halfgeleiderindustrie uit Duiven.

CEO Richard Blickman merkte op dat de omzet, orders en winst wel “significant” hoger lagen dan in het derde kwartaal van 2023. Besi blijft volgens de topman profiteren van de vraag van AI-applicaties naar producten voor advanced packaging, “ondanks aanhoudende tegenwind voor traditionele en de Chinese markt voor assemblage apparatuur”.

Besi meldde een kwartaalomzet van 156,6 miljoen euro. De afgegeven outlook ging uit van een vlakke omzet met een maximale afwijking van 5 procent ten opzichte van de 151,2 miljoen euro in het tweede kwartaal, ofwel een bandbreedte van grofweg 144 tot 159 miljoen euro. 

De brutomarge zou tussen de 64 en 66 procent liggen. Besi meldde donderdag een marge van 64,7 procent.

Na de tegenvallende orderinstroom bij ASML vorige week, hebben beleggers echter vooral ook oog voor de orders bij Besi. Het bedrijf meldde 151,8 miljoen euro aan nieuwe orders. In het tweede kwartaal bedroeg de orderinstroom van het bedrijf nog 185,2 miljoen euro en voor het derde kwartaal rekenden analisten volgens Visible Alpha op 176 miljoen euro.

Verder meldde Besi een kwartaalwinst van 46,8 miljoen euro. Dat was bijna 12 procent meer dan drie maanden eerder.

De netto kaspositie van Besi stond eind september op 110,7 miljoen euro.

Outlook

Voor het vierde kwartaal zei Besi donderdag te rekenen op een vergelijkbare omzet als in het derde kwartaal, met een afwijking van 10 procent naar boven of beneden, met een brutomarge van 63 tot 65 procent.

Volgens Besi is er sprake van een vertraging bij de levering van bepaalde hybrid bonding systemen bij een klant.

Lange termijn

Besi zei begin juni tijdens een beleggersdag in Oostenrijk op termijn nog altijd op een omzet van “1 miljard euro +++” te rekenen. Die 1 miljard euro geldt voor de traditionele activiteiten en de plusjes refereren aan de nieuwe producten, zoals hybrid bonding en thermal compression bonding. Elke plus staat voor 100 miljoen euro omzet.

Tijdens de bijeenkomst in Oostenrijk verhoogde Besi de outlook voor de brutomarge van 60 tot 64 naar 62 tot 66 procent. En de doelstelling voor de operationele marge werd toen eveneens verhoogd, van 30 tot 45 procent naar 35 tot 50 procent.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers LVMH

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.