Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: tegenvallende outlook Besi

Beursblik: tegenvallende outlook Besi
24 okt 2024 om 09:36

 BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal de eigen outlook gehaald, maar kwam met een tegenvallende verwachting voor het vierde kwartaal. Dit stelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam donderdag in een rapport.

De orders in het derde kwartaal kwamen met 152 miljoen euro 14 procent lager uit dan verwacht, aldus Roeg in een rapport. Wel verwacht het management extra orders in het vierde kwartaal voor hybrid bonding. 

Voor het vierde kwartaal zei Besi donderdag te rekenen op een vergelijkbare omzet als in het derde kwartaal, met een afwijking van 10 procent naar boven of beneden, met een brutomarge van 63 tot 65 procent. “Het middelpunt van 157 miljoen euro mist onze verwachting van 190 miljoen euro en de consensus van 192 miljoen euro.” Voor de brutomarge zaten Degroof en de consensus boven de 65 procent.

Volgens Besi is er sprake van een vertraging bij de levering van bepaalde hybrid bonding systemen bij een klant.

Uitgaande van de outlook van Besi komt Roeg uit op een EBIT in het vierde kwartaal van 53 miljoen euro. “En dat is duidelijk een stuk lager dan de 79 miljoen euro die wij voorzagen en de 77 miljoen euro van de consensus.”

Degroof heeft een Houden advies op Besi met een koersdoel van 108,00 euro. Het aandeel steeg donderdag met 3,6 procent naar 103,90 euro.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Besi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.