Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Unilever minder sterk zonder ijs

Beursblik: Unilever minder sterk zonder ijs
24 okt 2024 om 10:21

 De sterke onderliggende groei van Unilever van 4,5 procent in het derde kwartaal was “nuttig”, na recente zorgen over India en Indonesië, maar als de ijsdivisie wordt weggelaten, dan ziet het plaatje er minder mooi uit. Dat stelde zakenbank Jefferies donderdag in een analistenrapport.

Zonder het ijs was de onderliggende groei van 3,6 procent lager dan de consensus van 4,2 procent. Dit kwam doordat de prijzen achterbleven. Unilever probeert concurrerender te worden om volumes en marktaandeel te winnen.

Bij de ijstak was de onderliggende groei 9,8 procent, veel sterker dan verwacht. Unilever wil deze tak in 2025 afsplitsen, waardoor beleggers vermoedelijk bij Unilever vooral kijken naar de resultaten zonder deze activiteiten.

De analisten verwachten dat de analistenconsensus na vandaag niet wijzigt. Zij rekenen op een daling van de koerswinstverhouding in de komende twaalf maanden. Jefferies heeft dan ook een Underperform advies op Unilever.

Het aandeel steeg donderdag met 3,5 procent.    


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.