Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

CEO: volop groeimotoren voor Pharming

CEO: volop groeimotoren voor Pharming
24 okt 2024 om 10:09

 Pharming heeft volop groeimotoren en zijn eerste middel Ruconest blijft voor kasstroom zorgen om de nieuwe ontwikkelingen bij het bedrijf te financieren. Dat zei CEO Sijmen de Vries donderdag in gesprek met ABM Financial News.

De Vries, die 65 jaar wordt, heeft na zestien jaar besloten plaats te maken voor een opvolger en zal na de jaarvergadering in mei volgend jaar terugtreden.

Voor het tweede middel van Pharming, Joenja, verwacht De Vries een verdubbeling van de groei door aanvullende indicaties, omdat van een groep patiënten die niet precies de goedgekeurde indicatie APDS heeft, naar verwachting 20 procent zal kunnen worden toegevoegd aan het klantenbestand. Ook een goedkeuring voor patiënten onder 12 jaar zal meer groei kunnen opleveren over enkele jaren, voorziet de topman.

Dan komt goedkeuring van het middel in Europa en Japan langzaam in zicht, wat nog een paar jaar gaat duren. Het is nog spannend welke van de twee eerder zal zijn met de marktgoedkeuring, volgens De Vries.

Het oorspronkelijke middel Ruconest blijft intussen een belangrijke rol spelen voor het binnenbrengen van een kasstroom waarmee de nieuwe groeimotoren kunnen worden gefinancierd, zei de Vries. Pharming zag in het derde kwartaal de kaspositie verder verbeteren van 162 miljoen naar 173 miljoen dollar.

Pharming gaat op zoek naar een nieuwe CEO voor het bedrijf, dat volgens De Vries een uniek profiel heeft. De Vries gaat met pensioen, maar kan gezien zijn ervaring mogelijk nog wel ergens als commissaris opduiken.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.