Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Topman De Vries stopt bij Pharming

Topman De Vries stopt bij Pharming
24 okt 2024 om 07:40

 Sijmen de Vries zal na zestien jaar stoppen als CEO bij Pharming, om plaats te maken voor een opvolger. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de cijfers over het derde kwartaal, die een gestage groei lieten zien.

“Onze onderneming staat er op dit moment goed voor. Dit is dus het juiste moment voor mij om plaats te maken voor een opvolger”, aldus De Vries.

Voorzitter Richard Peters dankte De Vries “voor de manier waarop hij het bedrijf heeft gecreëerd dat het vandaag de dag is, in dienst staat van patiënten en de weg heeft geplaveid voor het uitvoeren van de groeistrategie van de onderneming.”

Pharming zag de omzet in het derde kwartaal verder stijgen en ligt op koers om de doelstelling van 14 tot 20 procent groei dit jaar te halen. Dat zou neerkomen op een omzet van 280 tot 295 miljoen dollar.

“Door een combinatie van sterke verkopen en lagere bedrijfsresultaten dan in het voorgaande kwartaal, konden we in het derde kwartaal een positief bedrijfsresultaat laten zien”, zei CEO De Vries.

Het bedrijfsresultaat steeg van 1,9 miljoen naar 4,1 miljoen dollar.

Onderaan de streep werd wel een klein verlies geboekt. Het nettoresultaat was 1,0 miljoen dollar negatief, na de 3,5 miljoen dollar winst een jaar eerder. Dit had onder andere te maken met hogere bedrijfskosten en ongustige wisselkoerseffecten. 

De omzet steeg in het derde kwartaal met 12 procent tot 74,8 miljoen dollar, dankzij groei van de producten Ruconest en Joenja. De omzet van Ruconest steeg met 6 procent tot 63,6 miljoen dollar en Joenja zag de omzet stijgen met 72 procent tot 11,2 miljoen dollar. Er kwamen ongeveer 100 patiënten voor Ruconest bij in het kwartaal en ook voor Joenja was er een toename van actieve patiënten en van patiënten die de behandeling nog moeten starten.  

Over de eerste negen maanden van dit jaar was het bedrijfsresultaat 15,3 miljoen dollar negatief en het nettoverlies 14,7 miljoen dollar. Over die periode bedroeg de omzetgroei 25 procent tot 204,5 miljoen dollar. Voor de doelstelling van een omzet van 280 miljoen tot 295 miljoen dollar ligt Pharming goed op koers, aldus De Vries.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Relx

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.