Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vastned handhaaft outlook

Vastned handhaaft outlook
24 okt 2024 om 07:49

 Vastned heeft de outlook voor heel het jaar gehandhaafd en zette het desinvesteringsprogramma stop. Dit bleek donderdag uit cijfers van het vastgoedfonds.

Dit betekent dat Vastned nog steeds mikt op een direct resultaat van 1,75 tot 1,85 euro per aandeel.

Topman Reinier Walta zegt een belangrijke stap te hebben genomen in het klaarmaken van het bedrijf voor de volgende fase na de fusie met Vastned Belgium. Hij wees hier op de desinvestering van 10 procent van de portefeuille, die de balans van Vastned heeft versterkt. “De schuldratio’s zijn nu in lijn met onze doelen voor de lange termijn”, aldus de CEO.

“Nu het marktklimaat aantrekt, mede geholpen door de lagere rentes, heeft Vastned besloten om te stoppen met de verkoop van extra objecten.”

Er werd voor 132,6 miljoen euro aan verkopen gerealiseerd boven de boekwaarde. In het derde kwartaal werd er voor 6,6 miljoen euro verkocht.

In 2024 werden 44 nieuwe leasecontracten getekend, goed voor 5,1 miljoen euro aan huurinkomsten of voor 7,1 procent van de totale huurinkomsten.

De bezettingsgraad blijft met 98 procent hoog, maar ligt wel wat lager dan de 98,6 procent in het tweede kwartaal. Dit had deels te maken met het voorziene faillissement van Ted Baker.

Vastned heeft in september 101,8 miljoen euro geleend onder een bestaande brugfaciliteit om flexibiliteit te hebben voor eventuele strategische vervolgstappen.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philip Morris

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.