Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: vlakke omzet verwacht bij Philips

Beursblik: vlakke omzet verwacht bij Philips
25 okt 2024 om 15:46

 Philips heeft in het afgelopen kwartaal waarschijnlijk meer winst behaald ondanks een vlakke omzet. Dit is de verwachting van het door het bedrijf zelf samengestelde analistenconsensus.

Analisten rekenden op een gemiddelde omzet van 4,50 miljard euro, wat min of meer gelijk is aan een jaar eerder toen een omzet werd gerapporteerd van 4,47 miljard euro. In het tweede kwartaal van 2024 boekte Philips een omzet van 4,46 miljard euro.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 2,22 miljard euro vermoedelijk het meeste bij aan de omzet in het derde kwartaal, terwijl Connected Care volgens de consensus goed was voor 1,25 miljard euro.

De omzet bij Personal Health kwam vermoedelijk uit op 896 miljoen euro.

Op een vergelijkbare basis steeg de omzet van Philips afgelopen kwartaal met 2,1 procent, volgens de consensus. In het tweede kwartaal groeide Philips op vergelijkbare basis nog met 2,0 procent en in het derde kwartaal vorig jaar met 11,0 procent.

De analisten rekenen op een vergelijkbare groei van 2,0 procent bij Diagnosis & Treatment, een groei van 3,1 procent bij Connected Care en een groei van 1,7 procent bij Personal Health.

De aangepaste EBITA wordt geschat op 516 miljoen euro, tegen 457 miljoen euro een jaar eerder en 495 miljoen euro in het tweede kwartaal. De marge wordt geraamd op 11,5 procent, tegen 10,2 procent in dezelfde periode een jaar eerder en 11,1 procent in het vorige kwartaal.

De analistenconsensus raamt de nettowinst voor het derde kwartaal op 173 miljoen euro, in vergelijking met een winst van 90 miljoen euro in het derde kwartaal van 2023 en een nettowinst van 452 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2024.

“Nu de terugroepactie achter de rug is, denken we dat het tijd is om vooruit te kijken”, schreef ABN AMRO eerder deze maand in een rapport.

Er ligt volgens de bank een geloofwaardig plan om de aangepaste EBITA de komende vijf jaar met 70 procent te verhogen, wat de marges en het rendement op het gemiddelde van de sector zou moeten brengen, aldus de bank. ABN AMRO zit 12 procent boven de consensus voor de aangepaste EBITA voor het derde kwartaal.

Outlook

Voor heel 2024 rekent Philips nog altijd op een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent en een aangepaste EBITA-marge van 11 tot 11,5 procent. De vrije kasstroom zal naar verwachting liggen tussen de 0,9 en 1,1 miljard euro.

De consensus voorspelt voor 2024 een autonome groei van 3,5 procent. De aangepaste EBITA-marge wordt door de analisten ingeschat op 11,5 procent.

De healthcarespecialist publiceert maandag voorbeurs de kwartaalcijfers.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.