Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursupdate: Signify stevig beloond op vlak Damrak

Beursupdate: Signify stevig beloond op vlak Damrak
25 okt 2024 om 11:19

 De Amsterdamse beurs noteerde vrijdag richting het einde van de ochtendhandel vrijwel onveranderd. De AEX index daalde 0,1 procent tot 895,05 punten, terwijl de AMX een winst van 0,7 procent liet optekenen.

“Vandaag zullen beleggers kijken naar verdere bedrijfscijfers en economische signalen vanuit de VS, waarbij de trends in de dienstensector en de vraag naar consumptiegoederen in de gaten worden gehouden”, zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Investment manager Simon Wiersma van ING merkte op dat Europese bedrijfscijfers vooralsnog wisselend ontvangen.

Hij merkte tevens op dat recente data nog steeds wijzen op stagnatie van de groei in de eurozone. “Verdere renteverlagingen door de Europese Centrale Bank zijn hard nodig om de groei weer wat aan te jagen.”

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het consumentenvertrouwen in Frankrijk voor het het eerst sinds april 2024 is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 95 naar 94. In Duitsland is het ondernemersklimaat in oktober juist verbeterd. Deze index steeg van 85,4 naar 86,5.

Olie werd vrijdag 0,4 procent duurder op 70,42 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0822. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0826 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0827 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 11 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ING met een winst van 1,4 procent. ABN AMO noteerde 1,2 procent hoger, terwijl DSM-Firmenich 1,0 procent hoger noteerde. Unilever bungelde met een verlies van 0,8 procent onderaan, terwijl Besi 0,6 procent daalde. Unilever en Besi waren donderdag juist nog de smaakmakers, na goed ontvangen kwartaalcijfers. Besi kreeg vandaag verschillende koersdoelverlagingen om de oren.

In de AMX ging de handen op elkaar voor de cijfers van verlichtingsspecialist Signify. “Na verschillende missers op rij, was dit kwartaal grofweg in lijn en op omzetniveau zelfs een tikje beter”, oordeelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam. Wel verlaagde hij het koersdoel van 30,00 naar 27,00 euro met een onveranderd Houden advies. Signify werd 9,0 procent duurder.

Fugro was in de Midkap goed voor een winst van 1,9 procent, terwijl Galapagos 1,0 procent daalde.

Ebusco voerde de AScX aan met een winst van 23,6 procent, nadat de handel in het aandeel weer werd hervat. Avantium won 5,1 procent, terwijl BAM 1,9 procent verloor. De CFO van BAM vertrekt volgend jaar naar Aalberts.

Wereldhave rapporteerde voorbeurs over de eerste negen maanden van 2024 hogere resultaten, onder andere dankzij gestegen huurinkomsten. Het aandeel steeg 0,3 procent.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.