Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen licht hoger

Europese beurzen licht hoger
25 okt 2024 om 12:28

 De Europese beurzen noteerden vrijdag rond het middaguur licht hoger, terwijl beleggers een aantal teleurstellende kwartaalrapporten verwerken.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 519,47 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 19.487,43 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 7.511,44 punten. De Britse FTSE 100 noteerde vlak op 8.272,70 punten.

Daarnaast blijft het toekomstig rentepad van de ECB een bron van focus. Strateeg Frank Vranken van Edmond de Rothschild wees op de voorlopige PMI-cijfers van donderdag, waaruit bleek dat de eurozone nog steeds krimpt.

“In het licht van dergelijke cijfers krabben ECB-leden zich op het hoofd of ze in december voor een renteverlaging van 50 basispunten moeten gaan. Momenteel prijzen de markten iets tussen de 25 en 50 basispunten in. Maar de ECB blijft herhalen dat dit afhankelijk is van de data. Volgens mij zijn er al genoeg data die om een grotere verlaging vragen”, zei Vranken.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het consumentenvertrouwen in Frankrijk voor het het eerst sinds april 2024 is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 95 naar 94. In Duitsland is het ondernemersklimaat in oktober juist verbeterd. Deze index steeg van 85,4 naar 86,5.

Olie werd vrijdag 0,4 procent duurder op 70,48 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0824. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0826 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0827 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De omzet van Remy Cointreau is het afgelopen halfjaar fors gedaald, onder andere vanwege een sterke daling van de verkopen in Noord-Amerika en in delen van Azië. De Franse destillateur rekent nu nu op een dubbelcijferige daling van de autonome omzet, terwijl eerder nog werd gerekend op een geleidelijk herstel gedurende het jaar. Desondanks steeg het aandeel in Frankrijk met 0,6 procent.

Mercedes-Benz presteerde het afgelopen kwartaal ondermaats. De Duitse autofabrikant stelde daarop de outlook voor het hele jaar neerwaarts bij en rekent nu op een omzet die naar verwachting licht onder het niveau van 2023 zal uitkomen, terwijl eerder nog werd gerekend op een stabiele omzet. Voor zowel de EBIT als de vrije kasstroom rekent Mercedes op een significante daling ten opzichte van 2023. Het aandeel daalde 0,8 procent.

De cijfers van Sanofi lieten zien dat de farmaceut in het derde kwartaal beter presteerde dan analisten hadden verwacht. Onder meer een stijgende vraag naar Dupixent, een middel tegen bepaalde vormen van eczeem, hielpen Sanofi aan een meevallende omzet. Het aandeel won 1,7 procent. 

In Frankfurt won Daimler Truck 3,5 procent, Porsche steeg 1,2 procent, terwijl Siemens Energy  2,5 hoger noteerde. Rheinmetall verloor 1,9 procent en Continental daalde 2,3 procent.

Electrolux daalde 14,7 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers. Volgens analisten van Citi vielen de cijfers 27 procent lager uit dan de analistenconsensus.

In Parijs steeg Renault 2,6 procent, Schneider Electric won 0,8 procent, terwijl Vinci 2,0 procent daalde. Pernod Ricard verloor 0,8 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,2 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 5.809,86 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 42.374,36 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 18.415,49 punten.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Aalberts
    * *
  • Adyen
    * *
  • Akzo Nobel
    * *
  • Arcelor Mittal
    * *
  • Asml Holding
    * *
  • Basic-Fit
    * *
  • Just Eat Takeaway.com
    * *
  • Royal Dutch Shell
    * *
  • Telenet Group Holding
    * *
  • Wolters Kluwer
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.