Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures signaleren lichtgroene opening Wall Street

Futures signaleren lichtgroene opening Wall Street
25 okt 2024 om 12:43

 De Amerikaanse futures wezen vrijdag rond lunchtijd op een lichtgroene opening van Wall Street, in aanloop naar wat nieuwe bedrijfscijfers en macrodata later op de dag.

De future op de toonaangevende S&P 500 noteerde 0,2 procent hoger.

Het is tot nu toe geen beste week geweest. Alle drie de indices in de VS verloren licht terrein, ondanks de koerswinst van Tesla. Het aandeel steeg gisteren met meer dan 20 procent na meevallende cijfers en een optimistische Elon Musk.

“Vandaag zullen beleggers kijken naar verdere bedrijfscijfers en economische signalen vanuit de VS, waarbij de trends in de dienstensector en de vraag naar consumptiegoederen in de gaten worden gehouden”, zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

De aandacht van de beleggers verplaatst zich stilaan ook steeds meer naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De peilingen laten duidelijk zien dat de verkiezingen zeer spannend zullen worden, maar de markten en ook de kansen bij de wedkantoren neigen steeds meer in het voordeel van Donald Trump. 

Dit kan volgens ING mogelijk komen door de afgelopen twee verkiezingen, waarin Trump werd onderschat door de opiniepeilingen, maar ook aan de grotere vraag naar ‘hedging’ voor een presidentschap van Trump, dat vermoedelijk een grotere impact zal hebben als gevolg van protectionisme, belastingverlagingen, strikte migratiebeleid en risico’s voor de onafhankelijkheid van de Fed. 

Een vat WTI-olie werd 0,5 procent duurder op 70,55 dollar en ligt op koers voor een weekwinst van meer dan 1 procent, omdat de spanningen in het Midden-Oosten blijven aanhouden.

De euro/dollar noteerde licht lager op 1,0825. Analist Francesco Pesole van ING betwijfelt of er ruimte is voor een verder herstel boven de 1,08. Een groot renteverschil op de korte termijn en het dreigende verkiezingsrisico in de VS wijzen nog steeds op een korte termijn beweging richting 1,0750.

Bedrijfsnieuws

Tesla daalde met 2,1 procent voor de openingsbel, nadat de aandelen donderdag met 22 procent waren gestegen, wat de grootste dagwinst van het aandeel in meer dan 11 jaar was. Dit na beter dan verwachte kwartaalcijfers van de fabrikant van elektrische voertuigen. De marktkapitalisatie van Tesla steeg donderdag met 150 miljard dollar, een record voor het bedrijf, volgens Dow Jones Market Data.

De aandelen van Capri Holdings, de eigenaar van luxemerk Michael Kors, daalden met bijna 47 procent voorbeurs nadat een rechter akkoord ging met het verzoek van de Federal Trade Commission om de geplande fusie met concurrent Tapestry te blokkeren. De FTC spande in april 2024 een rechtszaak aan om de fusie van 8,5 miljard dollar te blokkeren, met het argument dat de overname de concurrentie op de markt voor goedkopere handtassen zou schaden. De aandelen van Tapestry, eigenaar van merken als Coach en Kate Spade, stegen met bijna 14 procent.

Western Digital zag de aangepaste winst afgelopen kwartaal hoger uitkomen dan de verwachtingen van analisten, dankzij de cloudomzet die met 153 procent steeg ten opzichte van een jaar eerder. CEO David Goeckeler liet zich positief uit over AI. Het aandeel steeg ongeveer 12 procent voor de openingsbel.

Spirit Airlines, dat een faillissementsaanvraag onderzoekt, zal het personeelsbestand inkrimpen, het vluchtschema inkorten en 23 vliegtuigen verkopen voor ongeveer 519 miljoen dollar. De aandelen stegen met ruim 10 procent.

Deckers Outdoor steeg met ruim 14 procent nadat het moederbedrijf van Hoka-sneakers en Ugg-laarzen een kwartaalomzet en winst rapporteerde die de verwachtingen van analisten overtroffen. De omzet steeg met 20 procent ten opzichte van een jaar eerder. Deckers verwacht voor dit jaar een omzetstijging van 12 procent.

Skechers steeg met 8 procent nadat de omzet van het schoenenbedrijf in het afgelopen kwartaal met 16 procent steeg naar 2,35 miljard dollar en daarmee de Wall Street-schattingen van 2,31 miljard dollar overtrof. De aangepaste winst van 1,20 dollar per aandeel was ook beter dan voorzien.

Coursera daalde met 18 procent nadat het online leerplatform de omzetverwachtingen voor dit jaar had verlaagd. Het personeelsbestand wordt met ongeveer 10 procent teruggebracht in een poging om de kosten te verlagen. Ook werden de verwachtingen voor heel 2024 door Coursera neerwaarts bijgesteld.

DexCom daalde bijna 7 procent voorbeurs. Dit terwijl de fabrikant van apparaten voor glucosemonitoring voor het derde kwartaal een gecorrigeerde winst en omzet boekte die de verwachtingen overtrof. Ook bevestigde DexCom opnieuw de omzetverwachting voor dit boekjaar.

Vrijdag worden nog cijfers verwacht van Colgate-Palmolive, HCA Healthcare, Centene en AutoNation.

Slotkoersen Wall Street

De S&P 500 index steeg donderdag 0,2 procent tot 5.809,86 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 42.374,36 punten en de Nasdaq noteerde 0,8 procent hoger op 18.415,49 punten.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.